O nama

MIJA PAVLIŠA

Mija Pavliša bavi se odnosima s javnošću, promocijom projekata iz kulture, distribucijom filmova. U suradnji s Općinom Krapinske Toplice trenutačno radi na revitalizaciji Kina Toplice u Krapinskim Toplicama koje tijekom svibnja 2022. kreće s redovnim filmskim programom.

Vodila je distribuciju i promociju za film “Murina” (r. Antoneta Alamat Kusijanović, Antitalent d.o.o.), vodila je promociju i surađivala u regionalnoj distribuciji filma “Dnevnik Diane Budisavljević” (r. Dana Budisavljević, Hulahop d.o.o.), promociju za film “Mater” (r. Jure Pavlović, Sekvenca d.o.o.), online platformu “Kino Mediteran od doma” (Festival mediteranskog filma Split), pulski sajam knjige “Sa(n)jam knjige u Istri” i dr.

Urednički osmišljava i izrađuje internetske stranice.

Petnaest godina radila je kao novinarka i urednica na tportalu (Hrvatski Telekom). Pokrenula je i 12 godina vodila projekt književne nagrade tportala za najbolji hrvatski roman. Dvije godine radila kao nastavnica hrvatskog jezika i književnosti u osnovnoj školi.

Završila Odnose s javnošću i upravljanje reputacijom pri London School of Public Relations (Zagreb) te Web dizajn pri Algebri (Zagreb). Studirala kroatistiku i južnoslavenske jezike i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.